Mange danskere skifter til e-cigaretter

Omkring 150.000 danskere har skiftet tobakken ud med de mindre sundhedsskadelige e-cigaretter inden for de seneste ganske få år, hvor markedet for den moderne damp rygning er blevet udbredt over hele landet. De mange danskere skifter til e-cigaretter af forskellige årsager. Det kan være, at den tidligere ryger gerne vil stoppe sin uvane, men bare ikke har haft held til sit foretagende hidtil.

Man har måske prøvet at kvitte tobakken ved hjælp af nikotin tyggegummi, nikotin plaster på huden eller nogle af de mange andre tilbud om rygestop, der har været på markedet de seneste snart mange år. Andre er gået direkte over til at dampe på e-cigaretter i stedet for at ryge almindelige cigaretter, for det er langt det bedste alternativ, når det drejer sig om selve følelsen og nydelsen ved at ryge.

Det er jo sådan, at mange dropper de andre rygestop metoder, fordi man savner selve ryge øjeblikket, hvor man tager en kort pause for at nyde rygningen og rense hovedet for stressende tanker. Her er e-cigaretten det alternativ, der så klart ligger nærmest den autentiske oplevelse, som er så svær at slippe for mange rygere. Den slags oplevelser kan hverken plastre eller tyggegummi give.

Derfor er brugerne af e-cigaretter generelt et tilfreds folkefærd. De har skiftet en tilværelse med konstant dårlig samvittighed ud med et langt sundere alternativ. I forhold til almindelige cigaretter, indeholder e-cigaretten nemlig ikke kendte, usunde tilsætningsstoffer, der er i tobak som arsenik, tjære, kuldioxid, cyanid, bly, salpeter, benzen, formaldehyd og mange andre sundhedsskadelige stoffer. Mange af brugerne og ex-rygerne kan fortælle om bedre luftveje, en øget evne til at smage og lugte, forbedret kondition og mange flere ting, der forbedrer livskvaliteten. I modsætning til de traditionelle cigaretter, cigarer og piber er der ingen forbrændingsproces af tobak, når man sætter strøm til den elektroniske cigaret.

Al indtagelse foregår med damp. Dampen kommer fra væske – eller e-juice – som udsender vanddamp og endda nikotin, hvis du foretrækker det. Tilsætningsstofferne er besværlige navne som propylenglycol og glycerol, og så er der aromastoffer, der skal til for at dampen får både smag og duft. Mange danskere skifter til e-cigaretter i disse år, og de fortryder det aldrig igen.

Det er en god ide at komme i gang med kun det mest nødvendige udstyr. Du finder et begyndersæt med to batterier, en forstøver, en oplader med USB-stik til computeren og selvfølgelig også mundstykket til e-cigaretten, hvor de hele samles i. Sæt delene sammen og så har du din e-cigaret klar til brug.

Derudover skal du have noget væske, der sætter gang i dampen – eventuelt med en smagsvariant af frugt eller hundredvis af andre, der er at vælge imellem. Mange foretrækker måske den klassiske tobakssmag, de kender så godt, og så er man klar til din første oplevelse med e-cigaretten. Mange danskere elsker ganske enkelt e-cigaretten og den frihed, de føler, de har fået med både at kvitte smøgerne og samtidig fortsætte med en vane, de har svært ved at slippe. Danskerne skifter til e-cigaretten, fordi det virker!

 

One thought on “Mange danskere skifter til e-cigaretter

  1. Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke ville vælge en e-cigaret fremfor en almindelig. Jeg kan ikke fordrage røg – og e-cigaretten må da også være noget sundere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *