Skak er et populært brætspil

Hvis der er et brætspil, hvor man virkelig kan respektere den gode spillers evner, så er det indenfor skak. Dette strategiske mesterværk af et spil er meget gammelt og bliver ved med at blive spillet og produceret. Spillet har ikke ændret sig, hvilket vidner om, at det er utrolig godt designet. Man kunne ikke blive andet end imponeret af den unge nordmand, der tæskede alle de voksne og for ikke så lang tid siden kunne kalde sig verdensmester.

Der er ikke noget til at sige til, at de virker som om, at alle de intellektuelle mennesker spiller skak, det gør de i hvert fald på film. Dette vidner om de associationer, som spillet har med spillerens intelligens. Der er ikke noget, der hedder held i skak, hvilket er hvor det skiller sig ud fra mange andre spil. Begge spillere starter med præcist sammen udgangspunkt på nær, at den ene selvfølgelig starter.

Et skakspil kan tage virkelig lang tid, da mange typisk tager sig god tid til at gennemtænke alle tænkelige træk som modstanderen kan foretage. Ved turneringer spiller man dog på tid, da det ellers kunne blive en alt for langtrukken affære. Skak vil altid blive anset som det ultimative strategispil, da man kan trække mange paralleller til de situationer, som man f.eks. står med i krig eller i forretning. Overblikket og evnen til at træffe de rette beslutninger er det essentielle indenfor skak, hvilket det også er derfor man forbinder det med disse ting. Skak anses for at være en mentalsportsgren, og det er det brætspil, hvor der er flest klubber og turneringer. Det er imponerende at se hvordan et brætspil på denne måde kan blive ligestillet med store klubber og store turneringer. Her er det ikke det fysiske, der er afgørende. Du kan være nok så stærk, nok så hurtig og hoppe nok så højt, men når det kommer til det mentale, er det et helt andet spil. At skak også i sig selv er populært nok til, at der er grundlag for at have en union og et landshold beviser, at det ikke kun er i Danmark men også i mange andre lande, at skak er meget populært. Forbindelsen mellem denne mentale sportsgren og intelligens er meget interessant, og der er mange meninger omkring dette emne. Det er i hvert fald sikkert, at eftersom alle genierne på film sidder og spiller skak, så er Hollywoods opfattelse i hvert fald klarlagt. Dette giver også to intelligente personer noget at måle sig på. Ikke at skak nødvendigvis kan bruges som en intelligenstest, men det kan sætte ramme for to intellektuelle duellanter.

Skak har overlevet i mange år, og vil overleve i mange år endnu. Grundlaget for spillet er simpelthen lavet så solidt, at der altid vil være folk, som har lyst til at prøve kræfter med spillet, da det er en mand mod mand situation uden hjælp fra hverken terninger eller held. Dermed handler det om at konstant tage den rigtige beslutning, hvis man vil formå at vinde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *